Σε ποια ηλικία πρέπει να αναζητήσω βοήθεια για το παιδί μου;

Αν το παιδί σας παρουσιάζει δυσκολίες στο λόγο στην ομιλία ή την επικοινωνία, τότε θα είναι καλό να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν λογοθεραπευτή για μια αξιολόγηση. Η αξιολόγηση στο δικό μας κέντρο γίνεται δωρεάν. Αν από την διαγνωστική διαδικασία προκύψουν δυσκολίες σας κατευθύνουμε προτείνοντας σας το κατάλληλο λογοθεραπευτικό πρόγραμμα.

Παρέχετε υπηρεσίες και σε ενήλικες;

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσκολίες στον λόγο/ομιλία ή επικοινωνία από την παιδική ηλικία έως και την ενηλικίωση. Επίσης παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε περιπτώσεις βαρηκοΐας, απώλειας φωνής μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, κ.α.

Ερωτήσεις

Πώς οργανώνεται ένα πρόγραμμα λογοθεραπείας;

Το πρόγραμμα αποκατάστασης λόγου και ομιλίας είναι εξατομικευμένο. Mετά την λήψη ιστορικού και την αξιολόγηση προτείνεται το κατάλληλο θεραπευτικό πρόγραμμα, οι στόχοι καθώς και η συχνότητα των θεραπειών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Πόσο διαρκεί η λογοθεραπευτική αποκατάσταση;

Η διάρκεια της λογοθεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σχετίζεται με τις εκάστοτε δυσκολίες, τον ρυθμό μάθησης του παιδιού ή ενήλικα καθώς και την προσπάθεια που γίνεται και εκτός του χώρου μας. Δηλαδή οι κατάλληλες ασκήσεις που διδάσκονται κατά την συνεδρία θα πρέπει να εφαρμόζονται μεθοδικά σε όλα τα πλαίσια για ένα πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Έχετε ερωτήσεις;

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Το παιδί μου είναι 2,5 ετών και χρησιμοποιεί λίγες λέξεις που προφέρονται με τον τρόπο του. Πρέπει να ανησυχήσω;

Τα παιδιά μέχρι τα 2 τους χρόνια θα πρέπει να μπορούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας έως και 50 λέξεις. Ο τρόπος μπορεί να είναι μωρουδίστικος και να γίνεται αντιληπτός από τους οικείους του αλλά αυτό αποτελεί φυσιολογική διαδικασία. Στο δεύτερο μισό του 2ου χρόνου, η γλώσσα αποκτά περισσότερη ελαστικότητα και το παιδί είναι σε θέση όχι μόνο να καταλαβαίνει αλλά και να ρωτάει και να μιλάει για πράγματα που δεν είναι παρόντα. Συνήθως, πρώτα εμφανίζονται τα ουσιαστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα ρήματα. Επιρρήματα, επίθετα και προθέσεις εμφανίζονται γύρω στον 2ο χρόνο και οι αντωνυμίες αργότερα. Οι σύνδεσμοι σπάνια εμφανίζονται πριν τα 2 ½ χρόνια. Μια ολοκληρωμένη λογοθεραπευτική αξιολόγηση μπορεί να λύσει κάθε απορία.

Παρέχετε και μαθησιακή αξιολόγηση;

Στο κέντρο μας γίνεται μαθησιακή αξιολόγηση βασισμένη σε σταθμισμένα τεστ. Μετά την συνέντευξη, την λήψη ιστορικού και την ανάλυση των αποτελεσμάτων προτείνεται η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών ανάγνωσης και ορθογραφίας.

Μπορεί μια διαταραχή στον λόγο να επηρεάσει την σχολική επίδοση του παιδιού μου;

Είναι πολύ πιθανόν αν οι δυσκολίες λόγου δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα να μεταφερθούν στον γραπτό λόγο. Επίσης μπορεί να παρουσιαστούν δυσκολίες με την ανάγνωση, με την κατανόηση κειμένου ή/και νοήματος, με την οργάνωση του γραπτού λόγου ή/και της κριτικής τους σκέψης κ.ά.

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+